sobota 3. listopadu 2012

Petr Vobořil "peach rustik"

Petr Vobořil je další z velice nadaných a pilných výrobců dýmek u nás. Když se jedna z jeho dýmek objevila v aukci na tradičním každoročním srazu pipE Clubu Dýmka.net v Písku moc jsem se nerozmýšlel a rozhodným příhozem dýmku zakoupil.
Jedná se o mohutnou, lehce zahnutou dýmku a jak už je vidět z názvu, který jsem pro ní vymyslel a z fotografií, má velice krásný rustik připomínající povrch broskvové pecky. Je opravdu krásný a řemeslně perfektně vyvedený, tady je naprosto zřetelně vidět, že Petr má s touto povrchovou úpravou značné zkušenosti. Navíc je tento povrch v ruce velmi příjemný.


Na délku má dýmka cca 160mm, tabáková komora má rozměry zhruba 20x42mm a náústek je vyroben z ebonitu, rovněž se počítá s 9mm filtrem. Zespoda je velice decentně značen logem výrobce, resp. značkou VP. Konec krčku je zdoben takovou velice pěknou aplikací, o jaký se přesně jedná materiál si netroufám trvdit. Každopádně to vypadá velice efektně a stylově.
Celková váha dýmky činí zhruba 72g a tím pádem je spíše určena pro kouření z ruky, v klidu. Na nějaké pokuřování při práci opravdu není, pokud ji nechám bez opory ruky jen tak v koutku tak dost páčí čelist, ale to nevadí. Na kouření u počítače apod. mám spoustu jiných dýmek.
 


Rozměry dýmky
Délka: 160mm
Výška hlavičky: 53mm
Šířka hlavičky: 29mm
Rozměry tabákové komory: 21x42mm
Filtr: 9mm
Váha: 72g
Kouřené tabáky: Mac Baren HH Acadian Perique

Žádné komentáře:

Okomentovat