sobota 3. listopadu 2012

Peterson Donegal 606



Dýmka, ke které jsem přišel totožným způsobem jako bylo u předešlého příspěvku. 606tka je klasický "Pot", tedy rovná dýmka s tvarem hlavičky asi nejvíce připomínající hrnec (pozn. Pot je v překladu hrnec) - nízký a široký. Jedná se opět o dýmku z mé oblíbené řady Donegal, robustní, ale velmi elegantní. Ten "donegalácký" rustik je strašně příjemný do ruky a přitom dýmky této řady vůbec nepůsobí lacině, i když jejich cena by mohla něco takového napovídat.
Jinak je to klasika s ebonitovým nástkem, stříbrným kováním a p-lipem, 9mm filtr možný.

Původně z ní byl kouřen SG Bracken Flake, ale zřejmě už před dlouhým časem, protože z dýmky vůbec nebyl cítit. A Bracken je tabák, který dává dýmce nezaměnitelné aroma. Vím o tom své, jelikož ho nemám příliš v lásce, proto jsem s povděkem kvitoval skutečnost, že už dýmku opustil nadobro.(-.
Dýmka je tvarem kotle na tabák typu flake jako stvořená, proto jsem si s výběrem tabáků přiliš hlavu nelámal. Poslední tabák, který se v ní na delší dobu usadil byl Orlík Golden Sliced a do budoucna to asi bude dýmka určená jak na něj tak i na ostaní lehké virginie dánského typu.

Délka: 155mm
Výška hlavičky: 40mm
Šířka hlavičky: 40mm
Rozměry tabákové komory: 21x32mm
Filtr: 9mm
Váha: 55g
Kouřené tabáky:Orlík Golden Sliced

Žádné komentáře:

Okomentovat