neděle 29. července 2012

Úvodem

Úvodem

Milí přátelé, obdivovatelé krásných dýmek a všeho kolem nich vítejte na těchto mých stránkách. Můj plán je zde ve více či méně pravidelných intervalech uveřejňovat přírůstky v mé skromné sbírce. Dýmky budu představovat postupně bez ohledu na pořadí, ve kterém jsem si je pořizoval, přihlédnu spíše k podání co možná nejucelenějších informací. Věřím, že číst tento blog bude pro Vás stejnou zábavou jakou je pro mě jeho vytváření. Zároveň prosím přijměte moji omluvu za ne úplně dokonalé fotografie. Nevlastním dostatečné vybavení ani nemám dokonalé zkušenosti s fotografováním jako takovým, ale budu se snažit, aby výsledek byl v rámci možností co nejlepší.


K dýmkám a jejich kouření jsem se dostal vlastně náhodou na podzim roku 2008. Měl jsem tehdy za sebou léta kouření cigaret, kterých jsem se několikrát neúspěšně pokoušel zbavit a dýmka pro mě byla určitou cestou jak ten odporný zlozvyk alespoň přetransformovat v něco ušlechtilejšího a v neposlední řadě i méně zdravotně rizikového. Musím říci, že se mi to podařilo a pravidelného kouření bílých tyčinek jsem se prakticky zbavil.

Jako začátečník jsem samozřejmě brouzdal po internetu a hledal všemožné informace o dýmkaření a při té příležitosti jsem narazil na forum internetového klubu Dýmka.net, jehož jsem se prakticky okamžitě stal aktivním uživatelem a posléze jsem vstoupil do řad Pipe-clubu Dýmka.net. Poznal jsem zde spoustu spřízněných duší a načerpal mraky informací, které mi v začátcích moc pomohly.

Stal se ze mě aktivní kuřák dýmky a samozřejmě i sběratel. Ostatně bude to vidět i na tomto blogu, ale i zde mohu předeslat, že nejvíce jsem si oblíbil dýmky irské firmy Peterson sídlící v Dublinu. Firma s více jak 150 letou tradicí u mě prostě vítězí nad všemi ostatními výrobci dýmek. Ne že by třeba Stanwell, Savinelli či jiné věhlasné světové značky nevyráběly krásné dýmky, ale Peterson u mě zkrátka vítězí. Jednoduchost, účelnost a přitom i rozmanitost jejich dýmek mě asi nikdy nepřestane okouzlovat. 

Ještě jedna poznámka.

V jednotlivých profilech dýmek uvádím tabáky, které jsem jednotlivé dýmce přidělil. Ne vždy se stane, že se člověk tzv. trefí, tabák nemusí dýmce až tak sednout nebo prostě přestane chutnat či přijde potřeba změny. Proto jsou pod články v odrážkách uvedeny přehledně tyto případné změny, chcete-li slouží to i jako jakýsi přehled tabáků kouřených v uvedené dýmce. Zároveň to jaksi aktualizuje jednotlivé články.

Přeji všem čtenářům chladný dým a příjemnou zábavu.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat